Bibliotekārā stunda PII Rūķītis audzēkņiem "Rainis un Dzejas dienas"

Šī gada Raiņa dzimšanas dienu Naujenes PII "Rūķītis" vecāko grupiņu audzēkņi atzīmēja, apciemojot Naujenes bibliotēku un iesaistoties Dzejas dienu svētku aktivitātēs. Daudziem bērniem tā bija pirmā iepazīšanās ar pašu bibliotēku un iespēja izstaigāt visas telpas, apskatīt grāmatu krājumu, izmēģināt dažādas galda spēles brīvajā laikā.

Bibliotekārā stunda sākās galvenajā zālē "Lietotāju apkalpošanas nodaļā" ar Rainim veltītās plaukta literārās izstādes apskatīšanu. 


Tad devāmies uz "Bērnu un jauniešu nodaļu". Bērni noklausījās bibliotekāres Ilvijas lasīto Pasaku par Raini un viņa domām (kuru pierakstījis Ilmārs Šlāpins) no Dzejas gada grāmatas bērniem "Garā pupa". Ja kāds to vēl nav dzirdējis, tad to var izlasīt vai noklausīties radioteātra veidā:




Nākamā bija "Radošo nodarbību telpa", kur noskatījāmies animācijas filmu ar Raiņa dzejoli Zeltītas vasaras... kur pārvērtībām nav gala. Dažādas dzīvas būtnes rodas viena no otras, pāriet viena otrā kā nebeidzamā pārsteigumu un jautrību virtenē. Dažādas domas rodas dažādos vārdos, jaunos vārdos, nepazīstamos vārdos. Tos arī pierakstījām un skaļi lasījām. 






Stundu pabeidzām "Iedvesmas zālē", apskatot Raiņa un Aspazijas muzeja ceļojošo izstādi “Negaidīti priekšmeti Raiņa un Aspazijas bibliotēkā”Izstādes apmeklētājiem ir iespēja no neparasta skatupunkta ielūkoties Aspazijas un Raiņa radošajā laboratorijā – bibliotēkā – un uzzināt, kas bijis noslēpts starp grāmatu lapām. Grāmatās atrasto lietu ekspozīciju saturiski padziļina gleznotājas, ilustratores, operas un teātra scenogrāfes, kostīmu un filmu mākslinieces Ievas Jurjānes radītie mākslas darbi.

*Izstāde skatāma līdz 30.septembrim.

Lai visiem skaists rudens!🍁






Komentāri