“Bērnu žūrijas 2023" grāmatu lasījumi Naujenes pamatskolas 1. klases skolēniem

2023.gada 27. septembra rītā Naujenes pamatskolas 1.klasē ciemojās Naujenes bibliotēkas Bērnu nodaļas bibliotekāre Ilvija, aicinot bērnus iesaistīties lasīšanas sacensībā!

Par pirmo lasāmvielu tika izvēlēta katalāņu bērnu rakstnieces Rosio Boniljas grāmata "Kaimiņi. Stāsts par kādu apkaimi". Ilustrācijas pieder pašai autorei.

Grāmata stāsta par parastu apkaimi, taču ar neparastiem iedzīvotājiem! Kas... cits citu nemaz nepazīst un nezin, kādi pārsteidzoši talanti katram piemīt. Viss mainās, kad negaidīti pazūd internets. Kaimiņi pirmo reizi uzzin, cik daudz viņi spēj paveikt, ja darbojas kopā. Top brīnumu lietas – sākot ar recepšu blogu un beidzot ar apbalvotu filmu. Tas ir jautrs stāsts par kaimiņiem. Par talantiem un jaunām draudzībām. Stāsts par mums visiem.

Pirms grāmatas lasījuma apspriedām, kas vispār ir kaimiņi, un vai bērni tos pazīst. Izrādījās, ka dažiem kaimiņi ir draugi vai klasesbiedri.  Noklausīšanās laikā bērni pildīja dažādus uzdevumus - skaitīja Kamillas personāža cālēnus, mēģināja žonglēt ar kastaņiem kā Kuplastes kungs, atcerējās kaķu iemīļotos ēdienus, salīdzinot tos ar runča Rūdolfa ēdienkarti. 

Bija arī radošs uzdevums - izveidot savu apkaimes kolāžu no izgrieztajiem attēliem, kuru vēlāk var izkrāsot un papildināt ar saviem zīmējumiem. Nodarbības beigās saspēlējam galda spēli ar grāmatas varoņiem, kuriem ir jātiek uz apkaimes svētkiem. 

💗Paldies jaunajiem skolniekiem par iesaistīšanos un skolotājai Ingrīdai Bleidelei par viesmīlību! Oktobrī turpināsim izzināt BJVŽ 2023 kolekciju.

Un visiem pārējiem silti iesakām šo asprātīgo, sirsnīgo un ļoti aktuālo grāmatu, jo mūsdienās cilvēki daudz mazāk komunicē savā starpā un ar kaimiņiem labākajā gadījumā tikai sasveicinās. Grāmata parāda, ka visdažādākie cilvēki noteiktos apstākļos var kļūt par draugiem un ka visiem ir labāk, ja līdzcilvēki savā starpā dalās talantos un draudzībā, nevis tikai drūmi skatās no attāluma.














Komentāri