Naujenes tautas bibliotēkas "Bērnu žūrijas 2022" noslēguma pasākums "Lasi, vērtē, dalies!"

 2023. gada 1. martā Naujenes pamatskolā norisinājās “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2022” noslēguma pasākums. Tieši Naujenes pamatskolas 1.-3. klases skolēni šogad bija visaktīvākie žūrijas eksperti. Naujenes tautas bibliotēkas Bērnu nodaļas bibliotekāre Aiga Soldatjonoka šajā mācību gadā organizēja vairākas nodarbības “Bērnu žūrijas grāmatu lasījumi”, kuru laikā iepazīstināja skolēnus ar kolekcijas grāmatām, lasīja priekšā fragmentus, novadīja dažādās radošās un izzinošās aktivitātēs. Citas kolekcijas grāmatas skolēni izlasīja kopā ar savām klases audzinātājām. Janvāra beigās visi žūrijas dalībnieki aizpildīja elektroniskās vērtēšanas anketas, sarindoja grāmatas, piešķirot tām godalgotas vietas, norādot, kāpēc tieši šī grāmata kļuvusi par viņa mīļāko grāmatu. Žūrijas eksperti iemācījās vērtēt grāmatas saturu, dizainu un iesaistīja draugus sarunās par izlasīto.

Noslēguma pasākuma laikā mazie lasīšanas eksperti uzzināja, kādas grāmatas saņēma godalgotas vietas Naujenes pamatskolas skolēnu vidū. Bibliotekāre Aiga sagatavoja bērniem mīklas un uzdevumus par dažām žūrijas grāmatām. Piemēram, kopā ar Ineses Paklones grāmatu “Zvēru barošana” iepazināmies ar Rīgas zooloģiska dārza iemītniekiem, minējam mīklas un uzzinājām interesantus faktus par dzīvniekiem. Lasot Ineses Zanderes dzejoļus no grāmatas “Kaķis uz klavierēm”, skolēni mēģināja atminēt kaķu vārdus. Atcerējamies arī Jura Zvirgzdiņa “Rijīgu čūsku” un Terezas Sedivas kurmīti.

Katrs žūrijas eksperts saņēma Latvijas Nacionālās bibliotēkas sagatavoto dāvanu un pateicību par aktīvu līdzdarbošanos Bērnu žūrijā 2022”.

Liels paldies visiem “Bērnu žūrijas 2022” dalībniekiem, Naujenes pamatskolas 1.-3. klašu skolotājām par aktīvu līdzdalību lasīšanas veicināšanās programmā.

Lai vairojas lasītprieks!



Komentāri