Bibliotekārā stunda "Elektroniskā kataloga iespējas"

 22. martā Bērnu nodaļas bibliotekāre Aiga Soldatjonoka viesojās Naujenes pamatskolā pie 7. klases skolēniem. Tikšanās laikā skolēni tika  iepazīstināti ar Naujenes bibliotēkas e- pakalpojumiem: elektronisku grāmatu katalogu un e- grāmatu bibliotēku. Apskatot Augšdaugavas novada bibliotēku  elektronisko katalogu https://naujene.biblioteka.lv/alise , skolēni iemācījās atrast nepieciešamo grāmatu pēc nosaukuma, autora vai tēmas. Noskaidroja vai meklētais izdevums ir bibliotēkas krājumā, vai ir šobrīd pieejams, vai arī ir izsniegts lasītājam.   Bibliotekāre pastāstīja, ka kļūt par bibliotēkas autorizētajiem lietotājiem un kādas iespējas tiem tiek piedāvātas. Bibliotēkas autorizētais lietotājs neizejot no mājas var pagarināt grāmatas lasīšanas laiku, pasūtīt grāmatas vai stāties rindā, pēc grāmatas, kura izdota citam lasītājām.

Nodarbības laikā bibliotekāre pastāstīja par iespēju bibliotēkas reģistrētiem lietotājiem bez maksas lasīt latviešu autoru un tulkotos darbus e-grāmatas formātā tiešsaistē viedierīcē vai datorā, izmantojot pakalpojumu “3td e-GRĀMATU bibliotēka”.

Nodarbības noslēgumā bibliotekāre atgādināja, ka sākot no 13 gadu vecuma bez vecāku vai aizbildņa atļaujas var kļūt par bibliotēkas lasītāju. To var izdarīt, atnākot uz bibliotēku un aizpildot lietotāja reģistrācijas karti vai aizpildīt  lietotāju online reģistrācijas lapu .



Komentāri