Lāču pamatskolā startē “Bērnu žūrijas 2022” grāmatu lasījumi

 2022. gada 7. oktobrī pie Lāču pamatskolas 2. klases skolēniem viesojās Naujenes tautas bibliotēkas Bērnu nodaļas bibliotekāre Aiga Soldatjonoka un Daugavpils Universitātes studente-praktikante Anita Kardele. Bibliotekāre iepazīstināja mazus lasīšanas ekspertus ar “Bērnu žūrijas 2022” konkursa noteikumiem, grāmatu kolekciju, ka arī nolasīja priekšā Terezas Sedivas grāmatu “Kurmis melni baltā alā”.  A. Kardele pastāstīja skolēniem interesantus faktus par kurmjiem. Savukārt izglītojamie padalījās ar savām zināšanām un to, kā viņi bija satikuši kurmjus savos dārzos un laukos.
     Grāmata stāsta par bailīgo kurmi, kurš dzīvo pazemē, melni baltā alā. Viņa ikdiena ir vienveidīga, skumīga un bezkrāsaina. Vienīgais kurmja draugs ir koši sarkans Kroņlukturis, kurš katru dienu stāsta par krāsainu un prieka pilnu pasauli ārpus tumšās alas. Vienā dienā Kroņlukturis pēkšņi pazuda. Kurmis iegrima skumjās un asarās, tomēr nolēma saņemt dūšu un doties krāsu un gaismas meklējumos.  Stāsta beigās kurmim parādījās daudz jaunu draugu un viņa ala kļuva skaista un gaiša.
    Apspriežot grāmatu, bērni prātoja par pasaules krāšņumu, draudzību un pozitīvo emociju nozīmi cilvēka dzīvē.
      Pasākuma noslēgumā katrs skolēns izveidoja savu laimīgo zābaciņu, kuru izrotāja ar košām rudens lapām. Bērni apņēmās izlasīt arī parējās “Bērnu žūrijas 2022” grāmatas.


Komentāri