Starptautiskai dzimtās valodas dienai veltīta bibliotekāra stunda "Mana dzimtā valoda"

 21. februārī visa pasaule atzīmē Starptautisko dzimtās valodas dienu. Šī diena un tai veltīto pasākumu mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību dzimtās valodas vērtībai un skaistumam. Lāču pamatskolas 2.a klases skolēni atzīmēja šo dienu kopā ar Naujenes tautas bibliotēkas Bērnu nodaļas bibliotekāri Aigu Soldatjonoku, kura novadīja bibliotekāro stundu “Mana dzimtā valoda”.

Caur latviešu rakstnieka un dzejnieka Pētera Brūvera dzeju, bērni izbaudīja latviešu valodas krāšņumu, bagātību un daudzveidīgumu.

Pēteris Brūveris ir īsts valodas meistars, dziesmu tekstu autors, dzejnieks un atdzejotājs. Nodarbības laikā bērni minēja Pētera Brūvera tulkotās mīklas, klausījās Pētera Brūvera dzejoļus, meklēja vārdiem atskaņas, izpildīja uzdevumus klausoties animācijas filmas “Neparastie Rīdziņieki” fragmentu ar dziesmu “Lai ir”, skaitīja sniegpārsliņas skatoties Siguldas 1. pamatskolas 1.b klases skolēnu izveidoto īsfilmiņu “Pirmās sniegpārsliņas”. Bibliotekārās stundas laikā, secinājām, ka valodas apguve ir interesanta nodarbe, jo to var darīt caur dzejoļiem, dziesmām, mīklām, spēlēm un aizraujošiem uzdevumiem.

Komentāri