E- literārās stundas “Vinnijs Pūks un viņa draugi” norise.

 “Pūkam slava! Pūkam gods! Par ko gan gods ir lācim dots?”

Katrs bērns zina lācīti Vinniju Pūku ar skaidām galvā, dūšīgu dziedātāju, kam garšo medus un mīļāka nodarbe ir staigāt no rīta ciemos. Vinnijs Pūks ir viens no populārākiem pasaku varoņiem, kura autors ir Alans Aleksandrs Milns. Grāmata par Vinniju Pūku ir iztulkota gandrīz visās pasaules valodās .  

 2022. gadā 10. februārī Vinnijs Pūks atkal ciemojās pie Lāču pamatskolas audzēkņiem. Šoreiz jautru stundu kopā ar “vislabāko lācīti pasaulē” pavadīja pirmsskolas grupa “Lāčuks”. Naujenes tautas bibliotēkas Bērnu nodaļas bibliotekāre Aiga Soldatjonoka novadīja tiešsaistes literāru stundu “Vinnijs Pūks un viņa draugi”, kura bija veltīta A.A. Milna 140. gadu jubilejai.  Skolēni iepazinās ar grāmatas autora biogrāfiju, uzzināja, kā radās grāmatas varoņi un no kurienes tika aizgūts Vinnija Pūka vārds. Visi kopā noskatījāmies multfilmas fragmentu, raksturojam pasakas varoņus, minējam mīklas.  Bērni parādīja labas skaitļošanas prasmes un palīdzēja lācītim saskaitīt bites. Stundas noslēgumā bērni vingroja kopā ar Vinniju Pūku un izpildīja uzdevumu par jautru labirintu.

Lai dzīvo sveiks Lācis Pūks!

 Liels paldies Lāču pamatskolas bibliotekārei Skaidrītei Kardelei un skolotājai Jekaterinai Jemeļjanovai par palīdzību tiešsaistes nodarbības organizēšanā.




Komentāri