Naujenes tautas bibliotēkas "Bērnu žūrijas 2021" noslēguma pasākums "Lasi, vērtē, dalies!"

 2022. gada 16. februārī Naujenes pamatskolā valdīja svētku noskaņojums. Agri no rīta 1.-4. klases skolēni sapulcējās aktu zālē, kurā viņus  sagaidīja Naujenes tautas bibliotēkas Bērnu nodaļas bibliotekāre Aiga Soldatjonoka. Ar skaļiem aplausiem un smaidiem tika atklāts lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu žūrijas 2021” noslēguma pasākums “Lasi, vērtē, dalies”. Šogad Bērnu žūrijas lasīšanas maratonā piedalījās visi Naujenes pamatskolas 1.-4.klases audzēkņi. Gada laikā tika padarīts liels darbs: skolēni lasīja grāmatas paši vai kopā ar klases audzinātāju, piedalījās tiešsaistes grāmatu lasījumos, kurus organizēja Naujenes tautas bibliotēkas bibliotekāre Aiga un novērtēja grāmatas. Katrs bērns elektroniski aizpildīja  anketas,  sarindoja grāmatas, piešķirot tām godalgotas vietas, norādot, kāpēc tieši šī grāmata kļuvusi par viņa mīļāko grāmatu. Noslēguma pasākuma laikā mazie lasīšanas eksperti kopīgi atcerējas grāmatu varoņus un viņu raibos piedzīvojumus. Katrs “Bērnu žūrijas” dalībnieks saņēma Latvijas Nacionālās bibliotēkas sagatavoto pateicību par aktīvu līdzdarbošanos ,,Bērnu žūrijā” un nelielu piemiņas balviņu.

Ļoti negribējās šķirties no brīnišķīgām “žūrijas” grāmatām, tāpēc kopā ar Petra Tamminensa grāmatu “Kā sagaidīt citplanētieti” apguvām  viesmīlības padomus, prātojām, jokojot fantazējām, kā var izskatīties citplanētieši, kā viņus sauc, kas garšo un ar kādu mērķi atlidojuši uz Zemi. Skolēni sadalījās grupās un deva brīvību savai iztēlei, rezultātā tapa vesels citplanētiešu pulks.

Liels paldies visiem “Bērnu žūrijas 2021” dalībniekiem, Naujenes pamatskolas 1.-4. klašu skolotājām par aktīvu līdzdalību lasīšanas veicināšanās programmā.

Lai vairojas lasītprieks!





Komentāri