Eži ienāk bibliotēkā, turpinājums!!!

Naujenes tautas bibliotēkā pilnā sparā rit Bibliotēku nedēļa "Darīt neticamo"! 2021. gada 22. aprīlī ežu figūriņu kolekcijas “Mīluļi ar maigām adatām” izstādi tiešsaistē apmeklēja Lāču pamatskolas 1.A klases skolēni un pirmsskolas grupas "Lāčuks" audzēkni.
   Bērnu nodaļas bibliotekāre Aiga Soldatjonoka iepazīstināja bērnus ar Iraīdas Grigorjevas un Nataļjas Petrovskas ežu figūriņu kolekciju, pastāstīja par to, kā radās ideja kolekcijas veidošanai, kādi eži ir kolekcijā, kā tā tiek papildināta. Izstādē apskatāmas 136 ežu figūriņas no dažādiem materiāliem - mīkstas, keramikas, plastmasas, stikla, gumijas, koka un citas. Izrādās, ka gandrīz visi ezīši tika dāvināti. Piemēram, Nataļjas Petrovskas kolekcijā nav neviena, pašas pirktā ezīša eksemplāra. Nodarbības laika bērni iepazinās ar bibliotēkas krājumā esošām grāmatām par ežiem, uzzināja daudz interesantu faktu par ežiem. Piemēram, vai ežiem garšo piens, vai viņi piedzimst ar adatām, cik Latvijā dzīvo ežu sugu, vai viņiem ir ienaidnieki u.c. Nodarbības noslēgumā bibliotekāre nolasīja priekšā latviešu tautas pasaku par atjautīgiem ežu brāļiem “Ezis un zaķis” un V. Sutejeva pasaku "Eža brīnumnūja".

Vairāk par izstādi skat.šeit

Izstāde darbosies no 2021.gada 1.-30. aprīlim Naujenes tautas bibliotēkā, tās darba laikā, pēc adreses Daugavas iela 31A, Krauja, Naujenes pagasts, Daugavpils novads. Tālr. 65450246, biblioteka@naujene.lv .

Paldies, Iraīdai Grigorjevai un Nataļjai Petrovskai par atsaucību un iespēju skatīt šo jauko kolekciju Naujenes tautas bibliotēkā.



Komentāri