Radošā darbnīca bērniem


Ceturtdienas pēcpusdienā veidojām zeķrūķus, pielietojot sensorās integrācijas paņēmienus 😀🙌
Bērni izvēlējās sev tīkamo zeķu pāri, piepildīja tās ar zirņiem un mācījās šūt ar adatu un diegiem. Beigās katrs noformēja un izgreznoja savu rūķi pēc savas patikas. 

Pirms meistarklases bērniem tika piedāvāts parotaļāties ar zirņiem, taustot tos ar rokām. Sensorās rotaļas ir aizraujoša un saistoša pieredze, kas drošā un kontrolētā vidē stimulē bērna maņas, tostarp tausti, redzi, skaņu, smaržu, garšu, līdzsvaru un propriocepciju (ķermeņa stāvokļa izpratni). 

Sensorās rotaļas ietver sensorus materiālus, piemēram, smiltis, ūdeni, krāsotus zirņus, spēļu mīklu vai teksturētus priekšmetus. Sensorās rotaļas ne tikai sniedz iespēju izpētīt un radoši izpausties, bet arī veicina bērnu fizisko un psihoemocionālo veselību. Tās palīdz bērniem labāk saprast un regulēt savas emocijas, enerģiju un uzvedību, un var būt īpaši noderīgas bērniem ar sensorās apstrādes problēmām.

Sensorās nodarbības ir būtiskas bērnu attīstībai, jo palīdz efektīvi apstrādāt un integrēt informāciju no visām maņām. Tās arī mazina stresu un trauksmi, uzlabojot bērnu vispārējo veselību. Palīdz bērniem pielāgoties apkārtējai videi un attīstīt nepieciešamās prasmes ikdienas dzīvē. 

Kopumā šāda veida nodarbības ir svarīgs solis bērnu attīstībā, nodrošinot viņiem labāku dzīves kvalitāti.

 


Komentāri