BĒRNU BIBLIOVASARA 2024. Pērļošanas darbnīca.

 

13.jūnijā Naujenes bibliotēkā notika pērļošanas radošā darbnīca Ņinas Škļaras vadībā. Mūsdienās pērļošana ir gan hobijs, gan profesionāla nodarbošanās, kuru var apgūt dažādos kursos, meistarklasēs un darbnīcās. 

Pērļošana ne tikai veicina iztēli un radošumu, bet arī efektīvi uzlabo smalko motoriku un koncentrēšanās spējas, jo šī māksla prasa pacietību un precizitāti, kad pērles tiek savienotas ar diegu vai stiepli, veidojot smalkus rakstus.  

Lai gan sākumā ne tikai bērniem, bet arī viņu pieaugušajiem palīgiem darbiņš šķita diezgan grūts, taču visi to veiksmīgi paveica! 

Tradicionāli pērļošana ir bijusi populāra kā rotaslietu izgatavošanas metode, īpaši kaklarotām, apročiem un auskariem. Bet šo amatniecības formu izmanto arī dekoratīvo priekšmetu izgatavošanā. Dažādās kultūrās pērļošana ir izmantota arī apģērbu un aksesuāru izdaiļošanai, piemēram, indiāņu cepurēm un somām.

Pašas pērles var būt dažādās krāsās, izmēros un formās, kas ļauj radīt unikālus dizainus, un tie var būt ļoti detalizēti un sarežģīti, tāpēc bieži tiek izmantotas speciālas shēmas un modeļi. Pērļošanai nepieciešami dažādi instrumenti, piemēram, adatas, šķēres, knaibles, pērļošanas paliktņi. 

Pērļošana var kļūt par aizraujošu rokdarbu vienlīdzīgi bērniem un pieaugušiem. Galvenais ir iesākt!

Komentāri