Bibliotekārā stunda "Bibliotēkā dzīvo grāmatas"

Bibliotēku nedēļas ietvaros 23. un 25. aprīlī Naujenes bibliotēku apciemoja Lāču pamatskolas pirmsskolas grupas “Lāčuks” un Naujenes PII "Rūķītis" audzēkņi, lai iepazītos ar bibliotēku. 

Vairākumam bērnu tā bija pirmā iepazīšanās ne tikai ar Naujenes bibliotēku, bet vispār ar bibliotēkas būtību, darbību un iespējām. Bērni iepazinās ar grāmatu izkārtojumu un bibliotēkas krājumiem, apskatot dažādas bibliotēkas nodaļas: Abonementu, Lasītavu, Bērnu spēļu zonu, Radošo nodarbību telpu un Iedvesmas zāli.

Stundas gaitā bērni noskatījās prezentāciju, veica uzdevumus, minēja mīklas. Kā arī aktīvi piedalījās spēlē un palīdzēja aizmukušiem pasaku varoņiem atgriezties savās grāmatās. Apspriedām arī bibliotēkas un grāmatu lietošanas noteikumus. 

Radošo nodarbību telpā bērni apskatīja leļļu teātra lelles un dažādu darbnīcu piedāvājumus. Kā arī paši izmēģināja digitālās tāfeles iespējas.

Bērni bija sajūsmināti par skaistām un gaišām telpām, bagāto bibliotēkas krājumu un aktivitāšu un spēļu iespējām. Visi izteica dedzīgu vēlmi noteikti atnākt ciemos vēlreiz, gan ģimenes lokā gan ar saviem draugiem. 

Komentāri