Mācāmies TET skoliņā kopā ar Ričiju Rū #3!

Pašā oktobra nogalē Naujenes bibliotēkā notika kārtējā TET skoliņas nodarbība Naujenes PII „Rūķītis” audzēkņiem. Šoreiz skatījāmies Ričija Rū sēriju par pārmērīgu aizraušanos ar ierīču izmantošanu. 

Jautājumi pārdomām un apspriešanai bija: 
  • Kas notiek vai var notikt, ja pārāk ilgi spēlē spēles vai skatās animācijas filmas internetā?
  • Kur un kāpēc nevajag ņemt līdzi mobilo telefonu vai planšeti?
  • Kad ir aizliegts lietot digitālās ierīces? 
Izdomājām un atcerējāmies dažādas vietas un situācijas šajā sakarā. Piemēram, ēdienreizēs, jo tas nav veselīgi un ēdiens var nokļūt uz klēpjdatora.

Vai vannas istabā var ne tikai pašam izpeldēties, bet arī "izmazgāt" savu telefonu.💦 Stundu pirms nakts miega ir ieteicams atslēgt digitālās ierīces, un palasīt kādu grāmatu vai paklausīties pasaku😴. Tad miedziņš būs ļoti salds (tas attiecas arī uz pieaugušajiem😊).
Teātros, koncerta laikā ir jābūt cienīgiem un jāizslēdz ierīces pirms pasākuma sākšanās, lai netraucētu.
Braucot ar velosipēdu vai pie mašīnas stūres ierīces nav atļauts lietot, jo var rasties ļoti nopietnas un bēdīgas sekas - bet to bērni zin 100%! Par ko ir prieks! 
Un mežā? Vai mežā lietojam telefonus? Var arī gadīties, ka telefons būs pat vajadzīgs, ja nu gadījumā apmaldījāmies.  

Pēc apspriešanas izpildījām dažus uzdevumus, atceroties koku nosaukumus un atrodot tos burtu juceklī. Tad vērīgie topošie skolēni sameklēja atšķirības rudens tematikas zīmējumos. 
Šoreiz nodarbība bija pārpilna ar aktivitātēm un sarunām, tāpēc nepalika laiks brīvajām nodarbēm Bibliotēkas telpās. Taču nākamreiz obligāti to īstenosim. 😍















Komentāri