Uzdod jautājumu policijai!

 

25.augustā Naujenes bibliotēkā viesojās Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes kārtības policijas biroja inspektori un policijas kinologi ar dienesta suņiem! Sākumā bija saruna un atbildes uz jautājumiem, kurus bērni bija iepriekš sarakstījuši.

Uzzinājām, kur var izmācīties par policistu, vai darbs ir smags, vai visiem policistiem ir pistoles. Kādas suņu sugas strādā par dienesta suņiem, un vai arī kaķiem ir iespēja ierindoties policistu darbā👮. 

Inspektori pastāstīja svarīgu informāciju par ceļu satiksmes likumiem, transportlīdzekļu (velosipēdu, elektroskrejriteņu, mopēdu) vadītāja apliecības iegūšanu. CSDD mājaslapā pieejams tests, kuru izpildot, var pārbaudīt savas zināšanas un gatavību eksāmena kārtošanai: https://www.csdd.lv/velosipeda-vaditaja-aplieciba/

Tikšanās otrā daļa bija veltīta iepazīšanai ar dienesta suņiem, kas savu saimnieku vadībā rādīja prasmes visiem klātesošajiem. Un jo vairāk, bērni paši varēja iesaistīties un uzdod dažādos uzdevumus un komandas četrkājainajiem ciemiņiem. 
Pasākuma beigās bērni saņēma no policijas inspektoriem pārsteiguma dāvanas 💖, kuras varēs izmantot uz ceļa, pārvietošanās laikā. 

☝Dažas svarīgas saites, kuras ir lietderīgi atcerēties un izmantot vajadzības gadījumā:

http://www.berniem.csdd.lv/
https://www.manadrosiba.lv/
https://uzticibastalrunis.lv/






















Komentāri