Lāču pamatskolā turpinās “Bērnu žūrijas 2022” grāmatu lasījumi

 2022. gada 16. decembrī pie Lāču pamatskolas 2. klases skolēniem viesojās Naujenes tautas bibliotēkas praktikante Anita Kardele. NTB praktikante atgādināja, ka mazie lasītāji var kļūt par grāmatu ekspertiem, lasot "Bērnu žūrijas" kolekcijas grāmatas, kuras ir sadalītas pa vecumposmiem.

     NTB praktikante A. Kardele pastāstīja otrklasniekiem par grāmatas autori Rebeku Lukošus, kas lasītājiem līdz šim zināma galvenokārt kā ilustratore. Šajā grāmatā viņa piedāvā pašas radītu stāstu - bilžu grāmatas pamatā ir mākslinieces ideja, kurai ar redaktores un literārās konsultantes roku tekstā pārtapt palīdzējusi Inese Zandere. Grāmata veltīta Lukošus vectēvam Antonam, kurš bija autores iedvesmas avots un grāmatas galvenā varoņa prototips.

Grāmatas notikumi norisinās vienas dienas ietvaros – un tā ir svarīga diena grāmatas varoņa dzīvē, viņa 80 gadu dzimšanas diena. Bērniem raksturīgais sapnis – man paliks 18, kļūšu pilngadīgs, darīšu, ko gribēšu, man vairs nebūs jāklausa vecāki, šeit ar labsirdīgu ironiju pārcelts uz vecā vīra dzīvi.

NTB praktikante sagatavoja prezentāciju un izlasīja šo grāmatu.

Pēc grāmatas lasījuma tika apspriesta paklausības un nepaklausības tēma. Bērni padalījās ar saviem iespaidiem par vectēva uzvedību. Bērni bija izbrīnīti, ka vectēvs apēda veselu čipsu paku un izdzēra kolas pudeli viens pats ne ar vienu nedaloties. Bērni stāstīja, kas ir nepaklausībā pēc viņu domām.

      Pasākuma noslēgumā izveidojām apsveikumu dzimšanas dienā gan nepaklausīgajām vectēvam, gan saviem īstajiem vectēviem, kuru izdaiļojam ar krāšņiem zīmējumiem.

Bērni apņēmās izlasīt arī parējās “Bērnu žūrijas 2022” grāmatas un aizpildīt "Bērnu žūrijas" ekspertu anketas.

 DU studente, NTB praktikante Anita Kardele


Komentāri