“Grāmatu starts” Naujenes tautas bibliotēkā

 Naujenes tautas bibliotēkā noslēdzās lasīšanas veicināšanas programma GRĀMATU STARTS.

“Grāmatu starts” ir lasīšanas veicināšanas programma 3-4 gadus veciem bērniem un viņu vecākiem, kura  aicina uz pirmo tikšanos ar bibliotēku, iepazīstina ar grāmatu pasauli, rada lasītprieku un rosina ģimenes uz kopīgu lasīšanu.

„Grāmatu startu” izveidojis LNB Bērnu literatūras centrs, to īsteno LNB Atbalsta biedrība un Latvijas publiskās bibliotēkas.

Naujenes tautas bibliotēka pirmo gadu iesaistās šajā programmā. Projekta realizācijas laikā uz pirmo tikšanos ar bibliotēku bija aicināti 5 bērni ar vecākiem. Mazos lasītājus sagaidīja Bērnu nodaļas bibliotekāre Aiga Soldatjonoka, kura iepazīstināja viņus ar Bērnu nodaļu, bērnu grāmatām un izglītojošām spēlēm. Nodarbību laikā bērni kopa ar vecākiem lasīja pasakas, piedalījās leļļu teātra pasakas par rāceni iestudēšanā, spēlēja galda spēles, zīmēja, zvejoja, iepazinās ar mazo bibliotēkas programmējamo robotu  Bee bot. 

Tikšanās noslēgumā katrs bērns saņēma “Grāmatu starta” komplektu: mugursomu, lasāmgrāmatiņu un mīļlietiņu - projekta simbolu Pūčulēnu,  arī brošūru vecākiem par kopā lasīšanu un bērnu lasītprieka veicināšanu.



Komentāri