"Bibliotēku nedēļas 2022"" aktivitātes

Ik gadu aprīlī Latvijas publiskajās bibliotēkās tiek aizvadīta Bibliotēku nedēļa. Šogad tā notiek no 18. līdz 24. aprīlim un tas parasti ir laiks, kad bibliotēkas ar dažāda veida norisēm un citām aktivitātēm pastiprināti pievērš uzmanību sev, savam darbam un bibliotēku nozīmei sabiedrībā.

"Bibliotēkas nedēļas 2022" ietvaros, Naujenes tautas bibliotēkā notika bibliotekārā stunda- ekskursija "Bibliotēkā dzīvo grāmatas". 19. aprīlī Naujenes tautas bibliotēkā ciemojās Lāču pamatskolas 1. klase. Bērnu nodaļas bibliotekāre Aiga Soldatjonoka organizēja bērniem interesantu un izzinošu ekskursiju pa grāmatu pasauli. Bērni apmeklēja Bērnu nodaļu, Lasītavu un Abonementu, kur iepazinās ar grāmatu izkārtojumu un bibliotēkas krājumu. Bērni uzzināja, ko nozīme vārds “bibliotēka” un “grāmata”, noskatījās prezentāciju “Grāmatas vēsture”, minēja mīklas. Bērniem ļoti iepatikās Bērnu nodaļa ar spēlēm, lellēm un jaunām, skaistām, krāsainām grāmatām par dažādām tēmām: supervaroņi, mašīnas, princeses, nāriņas, dzīvnieki, augi, raganas, rūķi, mošķi un daudzām citām pasākām un stāstiem. Īpašu uzmanību bērni pievērsa 3D printerim un 3D pildspalvām. Ar lielu interesi un aizraujoši skolēni spēlēja ar Bee Bot grīdas programmējamo robotu.

Bibliotekāre izteica cerību, ka bērni biežāk nāks ciemos pie grāmatām, saudzēs, mīlēs tās un kļūs par bibliotēkas pastāvīgiem lietotājiem.


Komentāri