Jeļenas Ivancovas kaķu figūriņu izstādes "Kaķu pasaulē" "zvaigznes" stunda!

Marta mēnesī Naujenes tautas bibliotēkas Bērnu nodaļas bibliotekāre Aiga Soldatjonoka novadīja jau trīs virtuālas Jeļenas Ivancovas kaķu figūriņu izstādes “Kaķu pasaulē” prezentācijas Lāču pamatskolas audzēkņiem. Ļoti ātri šī izstāde kļuva populārā starp Lāču pamatskolas skolēniem un skolotājiem. Līdz ar to, uz izstādes apskati tiešsaistē pieteicās arī parējās Lāču pamatskolas klases. 

    2021. gada 26. martā veiksmīgi bija novadītas vēl divas nodarbības, kurās piedalījās 86 dalībnieki no 1.- 8. klasēm. Bibliotekāre iepazīstināja bērnus ar Jeļenas Ivancovas kaķu kolekciju, pastāstīja par to, kā radās ideja izstādes izveidošanai, kādi kaķīši ir kolekcijā, kur tie tika iegādāti vai no kurienes atvēsti. Skolēni un skolotāji ar lielu interesi un prieku apskatīja un izpētīja jaukas, skaistas minkas. Pasākuma dalībnieki dalījās pieredzē par savām mājas kolekcijām. Bibliotekāre pastāstīja par dažiem faktiem no kaķu dzīves, uzbūves un uzvedības. Pamatskolas skolēni arī noklausījās Džuditas Kerras sirsnīgu pasaku “Aizmāršīga Mince” par aizmāršīgu, bailīgu, bet ļoti mīļu kaķeni, kura sagādāja daudz nepatikšanu Tomasu ģimenei, tomēr kādā dienā viņas aizmāršība paglāba ģimeni no lielas nelaimes. Nodarbības noslēguma daži skolēni parādīja visiem  savus mājas mīluļus, bet daži atsūtīja savu kaķu fotogrāfijas.

    Paldies, Jeļenai Ivancovai par atsaucību un iespēju skatīt šo jauko kolekciju Naujenes tautas bibliotēkā.

           Liels paldies Lāču pamatskolas bibliotekārei Skaidrītei Kardelei par sadarbību un palīdzību virtuālo stundu organizēšanā!

Vairāk par izstādi skat.šeit.

   Visi interesenti vēl var paspēt apskatīt šo brīnišķīgu izstādi klātienē, ievērojot visus drošības pasākumus un iepriekš piesakoties!

 Izstāde “Kaķu pasaulē” darbosies no 2021.gada 31.martam Naujenes tautas bibliotēkā, tās darba laikā, pēc adreses Daugavas iela 31A, Krauja, Naujenes pagasts, Daugavpils novads. Tālr. 65450246, biblioteka@naujene.lv .

Bērnu atsūtītas mājas mīluļu bildes.



Komentāri