Ekskursija uz Latvijas Nacionālo bibliotēku.

2020. gada 7. martā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika Lielie lasīšanas svētki - lasītprasmes veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2019” noslēguma pasākums. Naujenes tautas bibliotēka organizēja ekskursiju saviem čaklākiem un aktīvākiem bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas ekspertiem uz šo krāšņo pasākumu. Gaismas pils lielajā Ziedoņa zālē sapulcējās ap 700 dalībnieki – bērni, jaunieši un pieaugušie, – pārstāvot savas bibliotēkas un skolas no visiem Latvijas novadiem, kuri sveica aizvadītā gada iecienītāko grāmatu autorus, ilustratorus, tulkotājus un izdevējus. 
  Bērni saņēma no Latvijas Nacionālās bibliotēkas dāvanas un iespēju bezmaksas apmeklēt kādu no piedāvātajiem muzejiem. Kopā ar bibliotekārēm, Naujenes tautas bibliotēkas žūrijas eksperti apmeklēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēku, aplūkoja Rīgas panorāmu no augstākās vietas - Rīgas Svētā Pētera baznīcas torņa un apmeklēja Modes muzeju.
    Paldies visiem "Bērnu žūrijas 2019" dalībniekiem un Naujenes pamatskolai par ciešu sadarbību lasīšanas veicināšanas programmas realizēšanā!


Komentāri