Naujenes tautas bibliotēkas "Nacionālās skaļās lasīšanas sacensību " I kārtas fināla rezultāti

    Naujenes tautas bibliotēkā 2019. gada 13. februārī, notika "Nacionālās skaļās lasīšanas sacensību" I kārtas fināls. Sacensībās piedalījās 5.- 6. klases 9  skolēni, kuriem ļoti patīk lasīt, no Daugavpils krievu vidusskolas - liceja un 15. vidusskolas, Naujenes un Lāču pamatskolām. Sacensības atklāja "Nacionālās skaļās lasīšanas sacensību" Daugavpils novada koordinatore Inese Locika. Sacensību dalībniekiem skolasbiedru un žūrijas priekšā bija jānolasa fragments no paša izvēlētās grāmatas, kura viņuprāt ir visinteresantākā un aizraujošāka. Skolēnu lasītprasmi vērtēja žūrija: Naujenes pirmsskolas izglītības iestādes "Rūķītis " direktore Anna Vaidere, Naujenes kultūras centra vadītāja  Olga Kuzmina, Naujenes tautas bibliotēkas vadītāja Diāna Čiževska. Dalībnieku 3 minūšu lasījumu žūrija vērtēja pēc noteiktiem kritērijiem. Pirmās kārtas fināls  ir noslēdzies un Naujenes pagasta  Skaļās lasīšanas čempiones 5. un 6.klašu grupā ir noskaidrotas.
           Tās ir  Naujenes pamatskolas 6. klases skolniece Inna IVANOVA, kura  izvēlējusies lasīt fragmentu no V. Beļševicas "Billes"  un Naujenes pamatskolas 5.klases skolniece Anželika SIŅKEVIČA, kura lasīja fragmentu no A. Sakses grāmatas "Pasakas par ziediem". Labākās lasītājas pārstāvēs savu pagastu un   skolu nākamajā posmā, kas norisināsies Daugavpils novada mērogā.
           Naujenes tautas bibliotēkas Lasīšanas sacensību  I kārtas fināla  2.vietā ierindojās Evelīna ŅUKŠA (5.kl.)Naujenes pamatskola un 3. vietā  Adriana AIZBALTE (6.kl.) Daugavpils krievu vidusskola-licejs. Diplomus par dalību un lielisku sniegumu žūrija pasniedza Daugavpils 15. vidusskolas un Lāču pamatskolas skolēniem  Ilonai Boroņenko, Solvitai Bizņai, Alīnai Ļeonovai,  Andrejam Jermakam un  Viktorijai Silovai.
         Iesaistoties šajā projektā, katrs dalībnieks ir ieguvējs, jo, lai piedalītos Skaļās lasīšanas sacensībās, katram skolēnam ir jāizvēlas sava grāmata, kurā jāatrod fragmentu, kuru citiem nolasīt. Tā tiek pilnveidotas skolēna prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai.  Sacensību dalībnieki dzirdēja daudz brīnišķīgus fragmentu no dažādām grāmatām, kurus izvēlējušies viņu vienaudži. Sacensībai piemērotu lasāmvielu dalībnieki varēja atrast gan “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” grāmatu kolekcijā, gan tās varēja būt senaizmirstas, labas grāmatas vai arī tikko iznākuši darbi. Izvēlēties piemērotu lasāmvielu palīdzēja  Naujenes pamatskolas skolotāja un Lasīšanas sacensību koordinatore Inese Locika, Lāču pamatskolas bibliotekāre Skaidrīte Kardele un Naujenes tautas bibliotēkas bibliotekāre Aiga Soldatjonoka.  
  Apsveicam visus sacensību dalībniekus!! 
                                                 

Komentāri