"Bibliotēkas diena dzīvē" - Bērnu nodaļa, otrdiena

  Lūk, sanāca brīvs laiciņš ierakstīt kādu rindiņu blogā. Šodien patīkama saulaina diena, bet ļoti vējaina. Mana darba diena sākās jau plkst. 13. 00, bet darba pilnas rokas.
Bērnu nodaļā kā vienmēr valda rosība.  Skan bērnu balstiņas, tiek uzdoti milzum daudz jautājumi uz kuriem cenšos atbildēt un palīdzēt katram lasītājam, jo Bērnu nodaļu apmeklē ne tikai bērni un pusaudži, bet arī viņu vecāki un vecvecāki.
Plkst. 15.55. saskrēja bērni, kurš grib samainīt grāmatu, kurš pasēdēt datorā līdz autobusam, kurš pakrāsot vai pazīmēt.

 Turpinam gatavoties dzejas lasījumiem sadarbībā ar dzejnieci Stepanīdu Miloševiču. Ilustrējam dzejnieces grāmatas un izkrāsojam tās ilustrācijas.


       
 Plkst. 16.01.atnāca meitene saņēma rezervēto grāmatiņu.
 Bērnu nodaļa rosība. Skan klusās bērnu balsis. Katrs nodarbojas ar ko vēlas.


Bērni negrib doties uz lasītāju zāli, tāpēc atnesām galdu un krāsojam uz vietas.
Plkst. 17.15 lasītāji nodeva daudz grāmatu, salieku tos plauktos.
Plkst. 17.20 šodien datoriem ir atpūta, bērni labprāt no tiem atpūšas, viņi zīmē, lasa grāmatas, min krustvārdu mīklas.
Gatavojam zīmējumu un ilustrāciju izstādi. Šis tas jau ir gatavs.
Plkst. 17.52 klusums. Beidzot ārā spīd saule un bērni aizskrēja pastaigāties, bet teica, ka atgriezīsies un turpinās iesāktos darbiņus.
Plkst. 18.28 atnāca lasītājs palūdza palīdzēt aizsūtīt elektronisko vēstuli ar izpildīto mājas darbu. Parādīju, kā to izdarīt. Lūk, vēstule aizsūtīta.
Plkst. 18.40 Lūk, bērni atgriezās, bibliotēkā atkal rosība, Skan bērnu balsis un tas tikai priecē.
Plkst. 19.24. Joprojām bērni strādā bibliotēkā. Bet tas netraucē man ievietot  afišas izvietot stendos, blogā un aizsūtīt uz Naujenes pamatskolas, Lāču pamatskolas un Naujenes pirmsskolas izglītības iestādes "Rūķītis" e-pastiem. Tikšanās scenārijs ir gatavs. Palika tikai daži organizatoriski darbi.
Plkst. 19.30 visi 4 datori ir aizņemti bērni spēlē, gatavo mājas darbus.
Plkst. 19.50 Iegriezās kāds garāmbraucējs, kopā ar bērnu, pajautājot ceļu uz Krāslavu.
Plkst 19.55 bērni pamazītiņām sakārtojuši savas darba vietas dodas mājās, es pārbaudu un izslēdzu datorus un citas elektroiekārtas.
Vēl viena diena Naujenes Tautas bibliotēkas Bērnu nodaļā ir beigusies.

Komentāri