Ceļojošā izstāde Naujenes bibliotēkā

Naujenes bibliotēkā Eiropas autoru dienas ietvaros, 29.aprīlī  tika apskatāma itāļu rakstnieka Karlo Kollodi grāmatas „Pinocchio” ceļojošā izstāde 38 valodās, ko ierosināja organizēt bibliotēkās Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā.

Stāsts par koka lelli, kuras sapnis bija kļūt par dzīvu zēnu, ir bērnu literatūras klasika. Tas ir tulkots 87 pasaules valodās, tajā skaita arī latviešu valodā. Pilnais nosaukums ir "Pinokio piedzīvojumi. Stāsts par koka lelli" (Le avventure di Pinocchio. Storia di un burattino).

Naujenes pirmsskolas izglītības iestādes “Rūķītis” nepalaida garām iespēju apskatīt tik retu izstādi, apmeklēja bibliotēku un aktīvi iesaistījās piedāvātās aktivitātēs. Bērni atbildēja uz jautājumiem par koka lelles piedzīvojumiem un grāmatas varoņiem. Nepareizas atbildes gadījumā bibliotēkas Pinokio lellei sāka augt deguns - kā jau īstā pasakā, kad Pinokio meloja! Bet garš tas gan neizauga, jo bērni lielākoties atbildēja pareizi! 👍 
Labprāt un ar interesi apskatīja grāmatas dažādās valodās ar daudzveidīgām ilustrācijām.
Kā arī izvēlējās lasīšanai mājās Karlo Kollodi grāmatu latviešu tulkojumā, jo vēl ne par visiem Pinokio piedzīvojumiem bija zināms! 



Pinokio daudzveidīgā tapšana.

Komentāri