Špoģu vidusskolas skolēni viesojas Naujenes bibliotēkā

 18.decembra rīts Naujenes bibliotēkā bija ārkārtīgi rosīgs - ciemojās 50 (!!!) skolēni Špoģu vidusskolas. Šis bija pirmais izbraukums bērniem uz bibliotēkas jaunatklātam telpām, par ko visi bija sajūsmā! Ekskursiju sākām "Iedvesmas telpā", kur notiek izstādes, tikšanās, grāmatu prezentācijas, koncerti. Nedaudz parunājām par skolēnu pieredzi bibliotēku apmeklējumos - kā un kas notiek, kā var tikt pie grāmatām un citiem informācijas materiāliem, kādi ir bibliotēku vispārējie noteikumi.
Bērni ļoti aktīvi iesaistījās sarunā, atbildēja uz jautājumiem un pauda savas domas. 

Lai viesošanās būtu gan patīkama gan lietderīga, skolēni bija sadalīti uz divām grupām: jaunāko un vecāko. Katrai grupiņai bija ieplānota sava nodarbošanās. Bērnu bibliotekāre Ilvija palika kopā ar mazākajiem bērniem. Pavingrinājāmies Burtu Jogā, parakstījām ar burvju pildspalvām un savedām kārtībā grāmatas un to varoņus (jo pa brīvdienām tie kopā ar bibliotēkas rūķiem delverējās kā neganti 😃).

Vecākā grupiņa kopā ar vadītāju Diānu Čiževsku strādāja radoši - taisīja Ziemassvētku nozīmītes un veidoja eglīšu rotājumus, kurus pēc tam varēja paņemt līdzi. Un, protams, bērniem bija arī brīvais laiks, kad varēja pilnībā apskatīt un izmēģināt bibliotēkas iespējas: iepazīties ar grāmatu krājumu, galda spēlēm, pafotografēties uz bibliotēkas košajām kāpnēm Ziemassvētku gaismās un gaisotnē. 💖 

Pateicamies mūsu viesiem! Visi ir laipni gaidīti uz vizīti Kraujas ciemā, Daugavas ielā 34. 


Komentāri