“Bērnu žūrijas 2023" grāmatu lasījumi Naujenes pamatskolas 1. un 2. klases skolēniem

 

"Ņaudiena.rrr" ir dzejas krājums visu vecumu bērniem, kas spēj ar labsirdību saskatīt ačgārni neparasto valodā, dzīvniekos un cilvēkos mums visapkārt, kā arī pašiem sevi. Tas ir lēciens brīnumainā vārdu spēļu un dažādu neierastu būtņu pasaulē, kur sadzīvo suņi, kaķi, vārnas, cilvēki... reizē tik pazīstami, bet vai tiešām? Aivara Neibarta dzeju grāmatā jaunās dimensijās ietērpj izcilā latviešu māksliniece Gundega Muzikante – tā vien šķiet, ka ilustrācijas tūliņ izkāps no grāmatas!

Dzejnieka dzīvesbiedre Sarmīte Neibarte viņa "pūralādē" (atvilktnē) ir atradusi mapīti ar īsu uzrakstu "Ņaudiena", un nu, 20 gadus pēc Aivara Neibarta traģiskās nāves, ir sagatavojusi dzejoļu krājumu bērniem "Ņaudiena.rrr", kura lappusēs sadzīvo gan kaķi, gan suņi, mūdzis, bitīte matos, vējš smilgās, noskrandis akmens, ceļš kā uzticīgs suns.

"Aivars Neibarts valodu pakļauj savai gribai, spēlēdamies ar vārdu "ņaudēt", "riet", "rietēt", "suns" u.c. nozīmēm. Ne viss Aivara Neibarta literārais mantojums ir saglabājies, tāpēc iespēja publicēt jaunu dzejoļu krājumu, ar ko iepazīstināt jaunu lasītāju paaudzi, ir ļoti nozīmīga," saka krājuma izdevēji.

Arī Naujenes pamatskolas skolēni izmēģināja savas prasmes dzejoļu veidošanā, izmantojot vārdus un vārdu savienojumus no A.Neibarta dzejoļiem. Tad bērni zīmēja savus tēlus un priekšmetus, kas lido orbītā ap saulespuķi. Stundas beigās minējām Jāņa Baltvilka mīklupantus. 

Komentāri