“Bērnu žūrijas 2023" grāmatu lasījumi Naujenes pamatskolas 3.klases skolēniem

Stāsts vēsta par mazu lasēnu, viņa iepazīšanos ar upi, Baltijas jūru, zivīm un citiem ūdens iemītniekiem, par dabisku un cilvēku izraisītu briesmu pilno ceļojumu uz Atlasijas okeānu – tā okeānu dēvē laši. 

Okeānu mazais zivēns iztēlojas, kā “īsto varoņu” pasauli, kurā viss ir daudz labāks un visi ir daudz pārāki par “parastiem” lašiem “parastā” upē vai jūrā. Ceļā stājas asari un cūkdelfīni, tīkli un piesārņojums, tomēr ilgais un grūtais peldējums lasēnam izdodas. Taču Stasim nākas zaudēt ceļā iemantoto draudzeni Judīti, kas cēlusies no okeāna lašiem. Jau sarunas ar viņu liek Stasim sajust šaubas par iztēloto okeāna lašu dižumu. Realitātē viss patiešām izrādās pavisam citādi, nekā izsapņots, un par īsto varoņdarbu kļūst neatlaidīgā, attapīgā Staša nokļūšana atpakaļ dzimtajā upē.

Tā ir rakstnieces Dainas Tabūnas pirmā prozas grāmata bērniem, kuru papildina mākslinieces Agates Lielpēteres ilustrācijas, uzburot krāsainu zemūdens pasauli.

Izlasot dažas grāmatas nodaļas, apskatījām un uzzinājām, kā darboties ar papīra kartēm un atlantiem. Atradām tajos Latviju, Daugavu, Baltijas jūru un ūdens ceļu līdz AtlaNtijas okeānam. 
Pie reizes arī atcerējāmies, kur tad atrodas lielākās Latvijas pilsētas. 

Atgādinām, ka Bērnu Žūrijas anketas varēs iesniegt līdz 2024. gada 31. janvārim.

Elektroniskā anketa ir pieejama šeit: https://bernuzurija.limequery.com/384589?lang=lv. 
Naujenes bibliotēkas piekļuves kods: CUKTU


Komentāri