Bērnu žūrijas'2023 grāmatu vērtēšana

NEAIZMIRSTAM BALSOT PAR LABĀKO GRĀMATU!✋

Atgādinām par Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra lasīšanas veicināšanas programmas "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2023" grāmatu kolekcijas vērtēšanu.

Līdz 2024. gada 31. janvārim aicinām nobalsot par, jūsuprāt, labāko grāmatu, dodot savu atsauksmi. Martā Lielajos lasīšanas svētkos tiks paziņoti balsojuma rezultāti.

Lai aizpildītu anketu, dodieties uz: https://bernuzurija.limequery.com/384589?lang=lv


👉KODS ANKETAS AIZPILDĪŠANAI👈
Naujenes bibliotēkas un tās filiāļu lietotājiem nepieciešams norādīt bibliotēkas kodu: CUKTU

2023. gada programmas "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija" katrā vecumgrupā ir jāvērtē piecas grāmatas, bet Vecāku žūrijas kolekcijā – četras, papildus atļaujot izvēlēties jebkuru grāmatu no pārējās kolekcijas, lai arī pieaugušie iedziļinātos bērnu un jauniešu literatūrā. 

Daži ieteikumi anketu aizpildīšanā: 
👍 Pirms anketas pildīšanas uz atsevišķas lapas ieteicams dažos teikumos uzrakstīt grāmatas galveno domu un aprakstīt vienu no galvenajiem tēliem. Uzrakstīt, kāpēc grāmatai piešķir pirmo vietu.👍 Pārrunāt, ka neatstāsta grāmatas sižetu un neizmanto frāzes "tāpēc, ka interesanta grāmata", "tāpēc, ka patika", "tāpēc, ka mīļākā grāmata" utt.
👍 Uzsvērt, ka par grāmatu jāraksta tā, lai arī citi vēlētos to izlasīt un vērtējumam jābūt personiskam.
Par žūrijas noslēguma pasākumu Naujenes bibliotēkā būs informēts vēlāk. Sveiksim balsojuma un programmas dalībniekus. Paldies par dalību un aktīvu lasīšanu, priecāsimies par jūsu balsojumu!💖

 #BJVŽ2023 #Bērnužūrija #Bērnužūrija2023 #LNBatbalstabiedrība #lasākmkoks #lasīšanasveicināšana #lasītprieks #Naujenesbibliotēka 





Komentāri