“Bērnu žūrijas 2023" grāmatu lasījumi Lāču pamatskolas skolēniem

23. janvārī Lāču pamatskolā viesojās Naujenes bibliotēkas Bērnu nodaļas bibliotekāre Ilvija Gžibovska, kura novadīja divas nodarbības 3. un 4. klases skolēniem un 1. un 2. klases skolēniem. Kopā lasījām dažas no lasīšanas veicināšanas programmas "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2023"grāmatām.

Lasīšanai kategorijā 5+ tika izvēlēta katalāņu bērnu rakstnieces Rosio Boniljas grāmata "Kaimiņi. Stāsts par kādu apkaimi". Ilustrācijas pieder pašai autorei. Noklausīšanās laikā bērni pildīja dažādus uzdevumus - skaitīja Kamillas personāža cālēnus, mēģināja žonglēt ar madarīniem kā Kuplastes kungs, atcerējās kaķu iemīļotos ēdienus, salīdzinot tos ar runča Rūdolfa ēdienkarti. Bija arī radošs uzdevums - izveidot savu apkaimes kolāžu no izgrieztajiem attēliem, kuru vēlāk var izkrāsot un papildināt ar saviem zīmējumiem.  

Un lasīšanai kategorijā 9+ tika izvēlēta igauņu autores Trīnu Lānas grāmata "Skeleta Juhana gaitas", ko lasījām un klausījāmies ar 3. un 4. klases audzēkņiem. Papildus stāstu noklausīšanai pildījām arī uzdevumus, izmantojot latviešu valodas vārdnīcu, jo tekstā atradām daudz nezināmu un retu vārdu: ģindenis, laisks, sabužināt, untums u.c. Bērni iemācījās strādāt ar papīra vārdnīcu, kas ir lietderīgi kognitīvajiem procesiem un vispārējai attīstībai. Tad arī drusku apskatījām skeleta sastāvdaļas enciklopēdijā un izmantojām jaunās zināšanas spēlē! 

😍Paldies Lāču pamatskolas bibliotekārei Skaidrītei Kardelei par iniciatīvu, skolotājām par palīdzību un audzēkņiem par aktīvu dalību un interesi! 










NEAIZMIRSTAM BALSOT PAR LABĀKO GRĀMATU!✋

Atgādinām par Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra lasīšanas veicināšanas programmas "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2023" grāmatu kolekcijas vērtēšanu.

Līdz 2024. gada 31. janvārim aicinām nobalsot par, jūsuprāt, labāko grāmatu, dodot savu atsauksmi. Martā Lielajos lasīšanas svētkos tiks paziņoti balsojuma rezultāti.

Lai aizpildītu anketu, dodieties uz: https://bernuzurija.limequery.com/384589?lang=lv


👉KODS ANKETAS AIZPILDĪŠANAI👈
Naujenes bibliotēkas un tās filiāļu lietotājiem nepieciešams norādīt bibliotēkas kodu: CUKTU




Komentāri