Margaritas Stārastes 105 gadu jubilejai veltīta "Dzimtās valodas diena"!

       Katru gadu, visā pasaulē 21. februārī, tiek atzīmēta Starptautiskā dzimtās valodas diena. Šī diena un tai veltīto pasākumu mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību dzimtās valodas vērtībai un skaistumam.
        Jau no janvāra beigām, Naujenes tautas bibliotēkas Bērnu nodaļa gatavojās  bibliotekārai stundai “Mana dzimtā valoda”, jo nolēmām veltīt šo stundu leģendāras latviešu mākslinieces un rakstnieces Margaritas Stārastes 105 gadu jubilejai. Bērnu nodaļas bibliotekāre Aiga Soldatjonoka, kopā ar leļļu teātra “Leļļu karuselis” aktieriem iestudēja lugu “Tince grib mācīties”, pēc M. Stārastes pasakas motīviem. Gandrīz katru vakaru Bērnu nodaļā notika aktīvā darbošanās: rekvizīta un dekorāciju izgatavošana, scenārija rakstīšana un labošana, aktieru kastings un mēģinājumi.
       2019. gada 6. martā Naujenes pamatskolas lielajā zālē sapulcējušies 1.-4. klases skolēni, lai izbaudītu Margaritas Stārastes pasaku pievilcību. Naujenes pamatskolas skolēni uzzināja  “pasaku vecmāmiņas” biogrāfiju un iepazinās ar rakstnieces  daiļradi, apskatīja  grāmatu kolekciju, noskatījās M. Stārastes intervijas fragmentus. Pasākuma noslēgumā visus klātesošos gaidīja pārsteigums, lugas “Tince grib mācīties” pirmizrāde. Maziem skatītājiem ļoti iepatikās jautra un muzikāla pasaka.
        Izsakām lielu pateicību aktieriem, Naujenes pamatskolas skolēniem: Anželikai, Evelīnai, Marikai, Eritai un Laumai. 

Pasākumu organizēja un vadīja 
Naujenes tautas bibliotēkas Bērnu nodaļas bibliotekāre 
Aiga Soldatjonoka.



Komentāri

  1. Cik būtu garlaicīgi Naujenes pamatskolas sākumskolas skolēniem, ja pie mums ciemos tik bieži nebrauktu jaukā bibliotekārīte AIGA!!!

    AtbildētDzēst
  2. Paldies! Man arī ir liels prieks braukt pie ļoti atsaucīgiem, smaidīgiem un zinātgribošiem bērniem! Paldies, Naujenes pamatskolai par sadarbību!
    Bibliotekāre Aiga

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru