Ekskursija uz Latvijas Nacionālo bibliotēku.

2019.gada 9. martā Rīgā notika Lielie lasīšanas svētki- lasītprasmes veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2018” noslēguma pasākums, kuru organizēja Latvijas Nacionālā bibliotēka. Uz šo pasākumu kopā ar bibliotekārēm Aigu Soldatjonoku, Ņinu Prusakovu un Naujenes pamatskolas skolotāju Zinaīdu Pauliņu devās 12 Naujenes tautas bibliotēkas čaklākie un aktīvākie bērnu un jauniešu žūrijas eksperti. Šīs krāšņs pasākums notika Gaismas pils lielajā Ziedoņa zālē, kur sapulcējās ap 700 dalībnieki – bērni, jaunieši un pieaugušie, – pārstāvot bibliotēkas un skolas no visiem Latvijas novadiem un sveicot aizvadītā gada iecienītāko grāmatu autorus, ilustratorus, tulkotājus un izdevējus. 
    Svētki notika divās daļās:
  • pasākums mazajiem lasītājiem 5+ līdz 9+ vecuma grupā;
  • pasākums pusaudžiem un jauniešiem 11+ līdz 15+ vecuma grupā, kā arī "Vecāku žūrijas" dalībniekiem. 
        No Naujenes tautas bibliotēkas šogad bija pārstāvētas visas vecumgrupas.
Bērni saņēma no LNB dāvanas un iespēju bezmaksas apmeklēt vienu no piedāvātajiem muzejiem. Kopā ar bibliotekārēm, žūrijas eksperti apmeklēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēku, pastaigāja pa Vecrīgas šaurajām ieliņām un apmeklēja Latvijas Dabas muzeju.
Paldies visiem "Bērnu žūrijas 2018"  dalībniekiem un Naujenes pamatskolai par ciesu sadarbību lasīšanas veicināšanas programmas realizēšanā!

Komentāri