“Bērnu žūrijas 2023" grāmatu lasījumi Naujenes pamatskolas 1. un 2.kl. skolēniem

18.oktobra rītā Naujenes pamatskolas 1. un 2. klašu skolēnus apciemoja bibliotekāre Ilvija no Naujenes bibliotēkas. Kopā tika lasīta Bērnu žūrijas 5+ kategorijas grāmata “Pazudušais miedziņš” (autore un ilustratore - Anete Melece). Stāsta varoņi ir Stella, vecāki, grāmatas, rotaļlietas un rūķi, kas cilvēkiem piegādā miegu. Taču šoreiz šķiet, ka miedziņu kāds ir nozadzis, jo mazā Stella neparko nevar aizmigt arī pēc tam, kad tētis viņai izlasījis jau vairākas vakara pasaciņas. 

Tā sākas miedziņa meklēšana. Par detektīviem kļūst visas Stellas rotaļlietas – līdz beidzot izrādās, ka miega sūtījums ir piegādāts istabā, kurā neviens  neuzdrīkstējās ielūkoties, lai tur netraucētu aizņemto mammu, jo viņai šodien ilgāk jāpastrādā. 

Bibliotekārās nodarbības turpinājumā 1. un 2. klases skolēniem vajadzēja atminēt krustvārdu mīklu pirms gulētiešanas – jāaplūko attēli, kuri saistīti ar gulēšanu, un jāatmin vārdi. Pēc tam skolēniem bija jāizvēlas kāds no sapņotājiem un jāuzzīmē, par ko tas varētu sapņot. Par ko varētu sapņot koks? Suns? Jūra? Visiem bija dažādi redzējumi šajā jautājumā. Un vai jūs atceraties, par ko bija jūsu pēdējais sapnis? 😴 












Komentāri