Fotokonkurss "Lasām kopā = Esam kopā!"



Klāt ir septembris, kas ne tikai ir iezīmēts ar zinību dienu 1-jā datumā, bet arī ar STARPTAUTISKO LASĪTPRASMES UN RAKSTPRATĪBAS DIENU, kas kopš 1967.g. tiek svinēta 8.septembrī daudzās valstīs! 

Strauji mainīgais globālais konteksts pēdējos gados ieguva jaunu nozīmi, kavējot lasītprasmes progresu un palielinot nevienlīdzību pasaules reģionos, valstīs, iedzīvotāju grupās. Valstīs ar zemiem un vidējiem ienākumiem 10-gadīgo bērnu daļa, kuri nemāk lasīt un saprast vienkāršu tekstu, ir pieaugusi no 57 procentiem 2019. gadā līdz 70 procentiem 2022. gadā 👀.

🙌 Tāpēc rudens ir īstais laiks pievērsties lasītpriekam un lasītpramju veicināšanai! Un....piedalīties konkursā, kurā var iegūt pārsteiguma balvas. 

📷 Komentāros Naujenes bibliotēkas bērnu nodaļas Facebook lapā pievieno bildi vai video, kā tu lasi ģimenes lokā vai draugu pulkā. Vai varbūt tu lasi kādam priekšā - mazajai māsai, mīļākai rotaļlietai vai mājdzīvniekam. Viss varianti būs izskatīti! Savā atbildē norādi arī grāmatas nosaukumu un autoru.  

🤩 Balso par savu favorītbildi https://www.facebook.com/naujenesbiblioteka/!!!

📷 Konkursa uzvarētājs tiks noteikts ar vislielāko #like zem posta 8. septembrī.

*Piedaloties konkursā, dalībnieks piekrīt, ka viņa vārds un uzvārds uzvaras gadījumā tiks publicēts sociālajos tīklos vai citos publiski pieejamos medijos.



Komentāri