Noslēdzies kvests “Kraujas ciema mistērijas”.

 Neskatoties uz lielu karstumu Kraujas ciema bērni un jaunieši aktīvi piedalījās aizraujošā un izzinošā kvestā, kuru organizēja Naujenes tautas bibliotēkas Bērnu nodaļa. Dalībniekiem vajadzēja atrast Kraujas ciemā 11 objektus. Piemēram, ausaino ozolu, Kraujas ciema fejas pili, aku ar dzīvo ūdeni, Kraujas ciema sargus, vislielākos vārtus u.c. Objektu meklēšanai dalībnieki izmantoja mobilo aplikāciju QR koda nolasīšanai. Dažus no tiem atrast nebija nemaz tik vienkārši. Visi kvesta dalībnieki saņēma piemiņas balviņas no Naujenes tautas bibliotēkas.




 

Ozola auss.

Vai jūs zinājāt, ka Kraujā aug ausainais burvju ozols? Saulrietā pienāciet tuvāk šīm ozolam un pačukstiet savas slepenās vēlēšanas tieši ozola ausī. Pēc tam, apskrieniet trīs reizes apkārt ozolam.  Pēc nedēļas jūsu vēlēšanās piepildīsies! Ticiet mums! Ir pārbaudīts!


Kraujas ciema sargi.


Kraujas ciema vislielākie vārti.


Kraujas ciema fejas pils.

Ir zināms, ka Kraujas feja ļoti mīl mazus bērnus, tāpēc savu pili viņa uzcēla tuvāk vietai, kur katru rītu garām iet ļoti daudz mazuļu. Ik rītu viņa skatās pa logu un ar burvju nūjiņas mājienu, sūta katram garāmejošam bērnam smieklus un smaidus.


Kanalizācijas lūka ar ģērba lauvu.



Karoga masts.


Aka ar dzīvo ūdeni.

Aka ir pieejama ikvienam Kraujas ciema iedzīvotājam. Tomēr ūdens garša tajā ir īpaša. Gadā ir īpašas stundas, kad ūdens akā iegūst pārdabiskas īpašības. Cilvēki stāsta, ka 19.janvārī, kad pareizticīgā baznīca svin Kunga Kristīšanas svētkus, pēc pusnakts uz dažām stundām visi ūdeņi pasaulē iegūst īpašu molekulāro struktūru, kļūst īpaši jeb “kļūst svēti”.


 

Komentāri