Bērnu žūrijas noslēguma pasākums "Lasi, vērtē, dalies"!

Naujenes tautas bibliotēka jau daudzus gadus piedalās Latvijas Nacionālās bibliotēkas organizētajā lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”. Ar katru gadu tā kļūst arvien populārākā starp mūsu bibliotēkas lietotājiem. 
       Naujenes tautas bibliotēka jau 2019.gada vasarā sagādāja lasāmās grāmatas un uzaicināja bērnus, jauniešus un viņu vecākus lasīt žūrijai izvirzītās grāmatas. Šogad projekta dalībnieku skaits pieauga līdz 45 cilvēkiem. Visaktīvākie lasītāji bija Naujenes pamatskolas audzēkņi. Tieši tāpēc, Bērnu žūrijas noslēguma pasākumu "Lasi, vērtē, dalies!" bija nolemts organizēt Naujenes pamatskolā.
2020. gada janvāra beigās visi žūrijas dalībnieki aizpildīja elektroniskās vērtēšanas anketas un sarindoja grāmatas, piešķirot tām godalgotas vietas, norādot, kāpēc tieši šī grāmata kļuvusi par viņa mīļāko grāmatu. Žūrijas eksperti iemācījās vērtēt grāmatas saturu, dizainu un iesaistīja draugus sarunās par izlasīto.
Naujenes tautas bibliotēkas grāmatu vērtēšanas eksperti 1 vietu piešķīra, sekojošām kolekciju grāmatām:

vecuma grupā 5+ Evelina Dacjūte "Laime ir lapsa"

vecuma grupā 9+ Klauss Hāgerups "Meitene, kas gribēja izglābt grāmatas"

vecuma grupā 11+ Māris Rungulis "Trīs nāves Mārtiņdienā"

vecuma grupā 15+ Nikola Jūna "Viss, itin viss"

Vecāku žūrijā Andris Akmentiņš "Skolotāji"


Katrs bērnu žūrijas dalībnieks saņēma Latvijas Nacionālās bibliotēkas sagatavoto pateicību par aktīvu līdzdarbošanos ,,Bērnu žūrijā” , nelielu piemiņas balviņu un konfektes.
        Visaktīvākie un čaklākie “Bērnu žūrijas 2019” dalībnieki
šī gada  7. martā brauks uz Rīgu, lai apmeklētu Latvijas Nacionālo bibliotēku un piedalītos “Lielajos lasīšanos svētkos”!
        Pasākumu organizēja un vadīja Bērnu nodaļas bibliotekāre Aiga Soldatjonoka.


Komentāri