"Mūsu mazā bibliotēka" ciemos pie Naujenes pamatskolas pirmklasniekiem!

Naujenes tautas bibliotēkas Bērnu nodaļa turpina darboties bērnu grāmatu izdevniecības “Liels un mazs” starptautiskajā lasīšanas veicināšanas projektā “Mūsu mazā bibliotēka”. 2019. gada 16. janvārī Bērnu nodaļas bibliotekāre Aiga Soldatjonoka viesojās Naujenes pamatskolā pie 1. klases audzēkņiem . Šoreiz  norisinājās poļu autora Pšemislava Vehteroviča sirsnīgās bilžu grāmatiņas “Lūdzu, apskauj mani” lasījums.
Katrs bērns saņēma uzdevumu burtnīcas – tādas pašas, kādas saņēmušas bērni Igaunijā, Slovēnijā, Polijā, Lietuvā un Horvātijā, jo šis ir starptautisks projekts, kas vienlaikus notiek vairākās valstīs. Pildot darba burtnīcas uzdevumus var vēlreiz atgriezties pie grāmatā iepazītajiem varoņiem un dziļāk izprast izlasīto stāstu.
Nodarbības sākumā bērni kopā ar bibliotekāri atcerējās iepriekšējā reizē lasīto bilžu grāmatu “Vista vai ola?” un aizpildīja dažus uzdevumus par mazo cālēnu, kurš meklēja atbildi uz šo jautājumu.
Nodarbības turpinājumā bibliotekāre iepazīstināja pirmklasniekus ar grāmatu par lāču ģimeni “Lūdzu, apskauj mani”. Viņi uzzināja par Lāču Tēti un viņa dēlu, kas dodas pastaigā pa mežu un apskauj visus ceļā satiktos meža iemītniekus. Bērni uzzināja, kādi lāči mēdz būt, ko viņi ēd un kā uzvedās. Bērni ne tikai klausījās pasaku, bet arī pildīja uzdevumus darba burtnīcā. Tādējādi pārbaudīja to, cik viņi ir uzmanīgi klausītāji.
Stundas noslēgumā, bērni apsprieda, kādos gadījumos cilvēki mēdz apskauties un draudzīgi apskāva un samīļoja ne tikai savus klasesbiedrus, bet arī bibliotekāri. Kopīga apskaušanās sagādāja daudz prieka un pozitīvu emociju!











Komentāri