Pasākuma "Bērnu žūrijas" grāmatu lasījumi" norise Naujenes tautas bibliotēkā!

         Ik, gadu Naujenes tautas bibliotēka aktīvi piedalās lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”. Programmas mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu interesi par lasīšanu un grāmatām. Līdz 2019.gada februārim bērniem jāizlasa sešas, no viņu vecuma kolekcijas iekļautajām grāmatām un jāizvērtē tās. Piedaloties programmā bērni, kļūst par lasīšanas ekspertiem, iegūst jaunus iespaidus, atziņas, interesantu pieredzi, jaunus draugus un iespēju piedalīties Lielajos lasīšanas svētkos Rīgā.
          2018. gada 25. oktobrī, Naujenes tautas bibliotēkā norisinājās lasīšanas veicināšanas pasākums “Bērnu žūrijas" grāmatu lasījumi”. Pasākuma gaitā Bērnu nodaļas bibliotekāre Aiga Soldatjonoka iepazīstināja bērnus ar “Bērnu žūrijas 2018” grāmatu kolekciju, nolasīja priekšā Ulrikas Kesteres grāmatiņu “ Nelūgtie ciemiņi”. Grāmatā stāstīts par Trusīti, kurš par trim burkāniem nopirka vasarnīcu. Viņš pat nenojauš, ka ticis arī pie mežonīgiem, nelūgtiem viesiem: dārzā mājo Tīģeris, Lauva, Gepards un Pantera. Zvēri plosās pa dārzu, rauj puķes un plēš no kokiem mizu. Lai savaldītu mežonīgus kaķus, Trusis nolēma sarīkot ballīti. 
          Bērni ar lielu interesi klausījās, skatījās grāmatas ilustrācijas, apsprieda, kā pareizi uzvesties ciemos un kā ciemiņus sagaidīt. Bibliotekāre lasīja arī jocīgus Grigorija Ostera “Kaitīgus padomus” par uzvedības normām. Pasākuma noslēgumā bērni piedalījās radošajā darbnīca un izgatavoja skaistus ielūgumus uz ballīti.



Komentāri