"Bērnu žūrijas 2017" noslēguma pasākuma norise!

     2017. gadā Naujenes tautas bibliotēkas lasītāji kārtējo reizi piedalījās Latvijas Nacionālās bibliotēkas organizētajā lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu un jauniešu žūrija 2017”. Katrai vecuma grupai LNB piedāvāja lasīt un vērtēt 6 atšķirīgu žanru grāmatas.
         Naujenes tautas bibliotēka jau vasarā sagādāja lasāmās grāmatas un aicināja bērnus un jauniešus lasīt žūrijai izvirzītās grāmatas. Visaktīvāk “Bērnu/jauniešu un vecāku žūrijā 2017” iesaistījās bērni no vecumgrupas 5+ un 9+.
2018. gada janvāra beigās žūrijas dalībnieki aizpildīja elektroniskās vērtēšanas anketas un sarindoja grāmatas, piešķirot tām godalgotas vietas, norādot, kāpēc tieši šī grāmata kļuvusi par viņa mīļāko grāmatu.
Bērnu žūrijas noslēguma pasākums „Lasi, vērtē, dalies” Naujenes tautas bibliotēkā norisinājās 2018.gada 3. februārī.
    Naujenes tautas bibliotēkas mazie grāmatu vērtēšanas eksperti 1 vietu piešķīra, sekojošām bērnu žūrijas kolekcijas grāmatām:
  • vecuma grupā 5+ Anitas Kreituses grāmatai “Puika, kas zīmēja kaķus” 
  • vecuma grupā 9+ Ulfa Starka grāmatai “Proti svilpot, Juhanna?” 
  • vecuma grupā 11+ Māra Rungulļa grāmatai “Pastaiga mirušo pilsētā : Pārupes spoku stāsti” 
  • vecuma grupā 15+ Marijas Turtšaninovas grāmatai “Marēsi: Sarkanā klostera hronikas” 
   Pasākuma noslēgumā bērni piedalījās dažādās jautrās spēlēs, kuras ir saistītas ar bērnu žūrijas grāmatām. Katrs bērnu žūrijas dalībnieks saņēma Latvijas Nacionālās bibliotēkas sagatavoto pateicību par aktīvu līdzdarbošanos ,,Bērnu žūrijā”, nelielas piemiņas balviņas un konfektes no Naujenes tautas bibliotēkas.
                           Pasākumu organizēja un vadīja Bērnu nodaļas bibliotekāre Aiga Soldatjonoka.










Komentāri