Lāču pamatskolas pirmsskolas grupas “Lāčuks” audzēkņu virtuāls ceļojums uz kaķu pasauli!

Naujenes tautas bibliotēkā visu martu darbojas Jeļenas Ivancovas kaķu figūriņu kolekcijas izstāde “Kaķu pasaulē”. Izstādē apskatāmas 120 kaķu figūriņas no dažādiem materiāliem.
             2021. gada 24. martā Lāču pamatskolas pirmsskolas grupas “Lāčuks” audzēkni apskatīja šo izstādi tiešsaistē. Bērnu nodaļas bibliotekāre Aiga Soldatjonoka novadīja virtuālo kaķu kolekcijas izstādes prezentāciju. Bērni uzzināja, kas ir kolekcionārs, kā tiek veidotas kolekcijas. Daži skolēni pastāstīja par savām mājas kolekcijām. Bibliotekāre iepazīstināja bērnus ar Jeļenas Ivancovas kaķu kolekciju, pastāstīja par to, kā radās ideja izstādes izveidošanai, kādi kaķīši ir kolekcijā, kur tie tika iegādāti vai no kurienes atvēsti. Skolēni ar lielu sajūsmu un prieku pētīja jaukas, skaistas minkas. Kolekcijā apskatāmie kaķīši izgatavoti no dažādiem materiāliem arī daudz ir roku darinājumu, ko izgatavojuši amatnieki, ir arī tādas kaķu figūriņas, kuras ir izgatavotas tikai vienā eksemplārā. Visas kaķu figūriņas ir vienādi dārgas kolekcijas autorei, bet vistuvākā sirdij – ir kaķītis-piramīda, kuru uzdāvināja Jeļenai viņas mamma uz Jauno gadu vēl bērnudārzā, gandrīz pirms 40 gadiem. Tāpat ļoti mīļš ir kaķītis, kuru izgatavojis un uzdāvinājis, pazīstamais Daugavpils mākslinieks, tēlnieks Pēteris Hudobčenoks.
Turpinot kaķu tēmu, bibliotekāre lasīja priekšā Džūditas Kerras grāmatu “Aizmāršīgā Mince”. Šajā grāmatā stāstīts par to, ka kaķenīte Mince aizmāršības dēļ allaž iekuļas kādās nepatikšanās. Taču vienā reizē pienāk nakts, kad viņas aizmāršība lieti noder... Stāsts ir ļoti interesants, labsirdīgs un asprātīgs.
         Liels paldies Lāču pamatskolas bibliotekārei Skaidrītei Kardelei un pirmsskolas grupas “Lāčuks” skolotājām Jekaterinai Jemeļjanovai un Violetai Lapinskai par sadarbību! Vairāk par izstādi skat.šeit.
     Izstāde “Kaķu pasaulē” darbosies no 2021.gada 1.-31.martam Naujenes tautas bibliotēkā, tās darba laikā, pēc adreses Daugavas iela 31A, Krauja, Naujenes pagasts, Daugavpils novads. Tālr. 65450246, biblioteka@naujene.lv .


Komentāri